ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Online Καλοκαιρινά Τμήματα για μαθητές & Φοιτητές

Online Καλοκαιρινά Τμήματα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Για μαθητές & Φοιτητές Εύκολα & Ευχάριστα
Χωρίς Διάβασμα

talaveridis Online Καλοκαιρινά Τμήματα Πληροφορικής για μαθητές & Φοιτητές

Αγαπητέ μαθητή/τρια

Τελειώνεις το σχολείο και συγχαρητήρια για  όσα  κατάφερες και φέτος και ήταν σίγουρα σπουδαία. Σε παρακαλώ να διαβάσεις αυτή την  επιστολή μέχρι τέλους, γιατί σου  μιλάω ειλικρινά και από καρδιάς για  κάτι  που σε αφορά.

Μέχρι να πας διακοπές, ίσως να σκεφτείς να αξιοποιήσεις τον  χρόνο προς όφελός σου,  για  να πάρεις το πτυχίο σου στην Πληροφορική.

Πρώτον, να ξεκινήσουμε από το ότι  ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.  Σημαντικό για σένα  το ξέρω  και σε κατανοώ απόλυτα, αφού μόλις ξεμπέρδεψες με αυτό.

Και δεύτερον, πρόκειται για  ένα  ευχάριστο αντικείμενο που παρέχει ωστόσο πολύτιμες γνώσεις για  τη μαθητική και φοιτητική σου  πορεία.

Θα μοιραστώ μαζί  σου  την  πολυετή εμπειρία μου. Ακούω  σε κάθε  γκρουπ τους μαθητές μου  διαρκώς να μου  λένε:  «Αχ! αν το  ήξερα αυτό νωρίτερα θα είχα αποφύγει τόσο κόπο στις εργασίες μου».

Αυτή είναι μια  φράση που λέγεται σε κάθε  μάθημα, όταν δείχνω στα  παιδιά πώς να γράφουν εύκολα ολόσωστα έγγραφα, να κάνουν γρήγορα υπολογισμούς στο Excel ή να συντάσσουν και να στέλνουν συμπιεσμένα αρχεία με emails κλπ.

Ενώ πριν σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι  τα γνωρίζουν, όταν φτάνει η στιγμή που κάποιος καθηγητής τους ζητά να ανεβάσουν εργασίες πανικοβάλλονται, γιατί ως γνωστόν η πράξη από την  θεωρία απέχει. Δεν έχουν ιδέα ούτε πώς να τη διαμορφώσουν, ούτε καν πώς να την  επισυνάψουν. Τέτοιες ερωτήσεις πανικού για  βοήθεια δέχομαι στο  viber μου  καθημερινά.

Γιατί είναι άλλο να ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ κι άλλο να ΞΕΡΕΙΣ!

Αυτό γίνεται ευκολότερα αντιληπτό από μαθητές Λυκείου και οπωσδήποτε από φοιτητές όταν, απροετοίμαστοι, υποχρεούνται να παραδώσουν εργασίες σε Word/Excel (στις  σχολές είναι αναγκαίο και συνεχές καθ’  όλη  τη φοίτηση) και διαπιστώνουν ότι  αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Τότε αναγκάζονται να αρχίσουν μαθήματα υπολογιστών, αλλά  δυστυχώς έχουν ήδη  χάσει τα εξής υπερ-σημαντικά:

Προθεσμίες εργασιών, γιατί αναζητώντας μόνοι τους λύσεις μέσα  στο άγχος, δεν  επαρκεί ο χρόνος χωρίς την  απαιτούμενη γνώση.

talaveridis edu pliroforiki 2 Online Καλοκαιρινά Τμήματα Πληροφορικής για μαθητές & Φοιτητές

Άπειρο κόπο, επειδή προσπαθούν όπως-όπως να κάνουν τα πολύ βασικά (π.χ για  κάτι  που γίνεται με ένα  μόνο κουμπί, από άγνοια σπαταλούν ώρες ολόκληρες στην εφαρμογή, εξού  και μετά  μέσα  στην τάξη  τα αχ… όταν μαθαίνουν πόσο απλά και εύκολα θα  μπορούσε να είχε  ολοκληρωθεί).

Βαθμούς από εργασίες κακογραμμένες και ακατανόητες, που σε καμία περίπτωση δεν  θα  έπρεπε να χάσουν.

Εκ νέου χρόνο και κούραση, γιατί συνειδητοποιώντας ότι  είναι μονόδρομος τα μαθήματα πληροφορικής, πλέον δυσκολεύονται να διεκπεραιώσουν και αυτά, όντας πιεσμένοι εν μέσω άλλων κοπιαστικών υποχρεώσεων του  Λυκείου ή του  Πανεπιστημίου.

Αλήθεια, αξίζει τόση ταλαιπωρία;

Αξίζει να παιδευτείς τόσο ενώ  μπορείς σε σχεδόν ένα μήνα να αποκτήσεις τα εφόδια για  να παραδίδεις τις  εργασίες σου  σαν  επαγγελματίας και χωρίς υπερπροσπάθεια, παίρνοντας ταυτόχρονα και το πτυχίο σου;

Η Πιστοποίηση Πληροφορικής δεν  είναι απλά αναγκαία, είναι προαπαιτούμενη σε όλες τις δουλειές, τόσο στον ιδιωτικό όσο  και στο δημόσιο τομέα. Οι γνώσεις που αποκομίζεις από αυτή θεωρούνται βασικές και δεδομένες, και είναι βέβαιο ότι  αργά ή γρήγορα θα  χρειαστεί να τις  κατέχεις.

Αλλά γιατί να φτάσει να αποτελεί καθήκον και «ζόρι» και όχι  πηγαία θέληση, ένα τόσο σπουδαίο εφόδιο για  την  μεταλυκειακή σου  εκπαίδευση και την επαγγελματική ανέλιξή σου,  όταν τώρα μπορείς να το αποκτήσεις τόσο εύκολα και χαλαρά;

Τα καλοκαιρινά γκρουπ μας  ξεκινούν 17/6/24 για  το πτυχίο Express A

(Word,  Excel, Internet) και σου  υπόσχομαι ότι  θα  εκπαιδευτούμε ευχάριστα και χωρίς μελέτη, ώστε να πας διακοπές με ένα  ακόμα πτυχίο στη  φαρέτρα σου! Δεν το λες και λίγο… σωστά;

talaveridis pliroforiki Online Καλοκαιρινά Τμήματα Πληροφορικής για μαθητές & Φοιτητές

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ταλαβερίδη μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και τα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ταλαβερίδη.