Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso: Χτίζουμε «κάτι» διαφορετικό για το μέλλον

Talaveridis Summer Camp 2020

Εγγύηση επιτυχίας και σωστής εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας αποτελούν  τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, μέλη του Europalso Society καθώς διαθέτουν τα υψηλότερα standards ποιότητας σχετικά με το πρόγραμμα εκπαίδευσης και την επιλογή των καθηγητών.

Ξένες Γλώσσες Europalso:Τα οφέλη για το παιδί σας

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso οι γονείς μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για:

1. Την ολοκλήρωση της βασικής διδακτέας ύλης

2. Την επιλογή των πιο σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας

3. Τη συνεχή επιμόρφωση των καθηγητών

4. Την αφομοίωση γνώσεων με ευχάριστο τρόπο.

Χάρη στο σύστημα σπουδών Europalso Society for Quality Testing, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso εγγυώνται αυστηρό έλεγχο της προόδου του κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, και σίγουρη απόκτηση των γνώσεων που απαιτούνται. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso, βρίσκονται σε κάθε περιοχή της Αθήνας, φέρνοντας την εγγυημένη εκμάθηση μίας ή και περισσοτέρων ξένων γλωσσών κοντά σε κάθε οικογένεια.

europalso society 8 Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso: Χτίζουμε «κάτι» διαφορετικό για το μέλλον

Παιδιά, Ξένες Γλώσσες και Κοινωνικοποίηση

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών δεν αποτελεί απλά τον τόπο στον οποίο γίνεται η εκμάθηση, αλλά αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πλεονέκτημα για το ίδιο το παιδί, αφού σκέφτεται και λειτουργεί, εκτός από ατομικά, και ως κομμάτι ενός γενικότερου συνόλου.

Η συμμετοχή στις διεργασίες της τάξης κοινωνικοποιεί τα παιδιά, τους δίνει την ώθηση να εκφραστούν και να διεκδικήσουν, τα κάνει να μαθαίνουν από την επιτυχία ή τις απορίες των υπολοίπων. Ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών επομένως, αποτελεί έναν ακόμα πυρήνα κοινωνικοποίησης, όπως το σπίτι, το σχολείο κ.α., που με τη σειρά του συμβάλλει και αυτό στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας για το ίδιο το παιδί.

Πόσο πρέπει να πληρώνουμε για τις ξένες γλώσσες των παιδιών.

Αυτό που πρέπει να αποφεύγει κάθε οικογένεια είναι να ξοδεύονται περισσότερα χρήματα απ’ όσα πρέπει για την εκμάθηση των Ξένων Γλωσσών. Η επιλογή ενός Κέντρου Ξένων Γλωσσών που να πληροί τις σωστές προϋποθέσεις εκμάθησης αποτελεί αναμφίβολα την πιο επιτυχημένη, ουσιαστική και προσιτή επιλογή. Γιατί η εγγυημένη και σωστή εκμάθηση μιας γλώσσας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ακριβή. Γι’ αυτό, αν είστε γονιός, φροντίστε η επιλογή σας να είναι ορθολογική, να μην βασίζεται σε υπερ-υποσχέσεις, να είναι ανάλογη του εισοδήματος σας και να σας συμφέρει οικονομικά χωρίς να κάνετε παράλληλα υποχωρήσεις στην ποιότητα των σπουδών που αφορούν το παιδί σας.

Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές

Δωρεάν επανεξέταση στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ESB: Τι ισχύει

europalso society 2 Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso: Χτίζουμε «κάτι» διαφορετικό για το μέλλον

Η «κοινωνική και συναισθηματική μάθηση» αποτελεί πλέον τον πιο έγκυρο και αποτελεσματικό τρόπο μάθησης, όπως αναφέρουν οι τελευταίες έρευνες και οι σπουδαιότεροι επιστήμονες του χώρου.

Γεώργιος Ζηκόπουλος, Πρόεδρος Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ.

Όλα τα παιδιά, λόγω της πλαστικότητας του εγκεφάλου και της συμπεριφοράς, όπως έχουν δείξει μελέτες της νευροεπιστήμης και της ψυχολογίας ευρέως, μπορούν να αναπτύξουν πλέον γνωστικές δεξιότητες και ακαδημαϊκές επιδόσεις που θα εκπλήξουν αφάνταστα τους γονείς.

Πέντε είναι τα σημεία αναφοράς της κοινωνικής μάθησης στη τάξη, τα οποία αν τα προσέξουμε και τα υιοθετήσουμε εμείς οι γονείς, όχι μόνο θα δημιουργήσουμε καλύτερες σχέσεις με τα παιδιά μας, αλλά θα τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν μια πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα και καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Αυτές οι πέντε δεξιότητες παρέχουν επίσης τα θεμέλια για υψηλού επιπέδου κοινωνικές σχέσεις γενικότερα και για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής:

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

 • Ποιές είναι οι σκέψεις μου και ποιά είναι τα συναισθήματά μου;
 • Από πού προέρχονται και πώς προκαλούνται αυτές οι σκέψεις και αυτά τα συναισθήματα;
 • Πώς μπορώ να εκφράσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου με σεβασμό;

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

 • Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω ένα γεγονός διαφορετικά;
 • Πώς μπορώ να ανταποκριθώ σε ένα γεγονός όσο γίνεται περισσότερο δημιουργικά και εποικοδομητικά;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

 • Πώς μπορώ να κατανοήσω καλύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων;
 • Πώς μπορώ να καταλάβω καλύτερα το λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι σκέπτονται και αισθάνονται με ένα συγκεκριμένο, δικό τους, τρόπο;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

 • Πώς μπορώ να προσαρμόσω τις πράξεις μου έτσι ώστε οι διαπροσωπικές μου σχέσεις με διαφορετικούς ανθρώπους να έχουν θετικά αποτελέσματα;
 • Πώς μπορώ να επικοινωνώ τις προσδοκίες μου στους άλλους ανθρώπους;
 • Πώς μπορώ να επικοινωνώ με τους άλλους ανθρώπους για να καταλαβαίνω και να διαχειρίζομαι τις προσδοκίες που έχουν εκείνοι από εμένα;

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

 • Τι συνέπειες θα έχουν οι πράξεις μου σε εμένα τον ίδιο και στους άλλους;
 • Πώς συμβαδίζουν οι επιλογές μου με τις αξίες μου;
 • Πώς μπορώ να λύσω τα όποια προβλήματα δημιουργικά;

Τα οφέλη των παρεμβάσεων προς απόκτηση των παραπάνω δεξιοτήτων από τα παιδιά μας είναι πολλαπλά:

 1. Αυξάνουν τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις
 2. Μειώνουν την επιθετικότητα και την συναισθηματική δυσφορία στα παιδιά
 3. Αυξάνουν τις συνεργατικές συμπεριφορές στο σχολείο
 4. Μειώνουν την αταξία και αυξάνουν την πειθαρχεία
 5. Βελτιώνουν την θετική τους στάση προς τον εαυτό τους και τους άλλους
 6. Ενδυναμώνουν τις σχέσεις των παιδιών με τους συνομήλικους τους, τις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους
 7. Προσπαθούν περισσότερο και επιμένουν να αντιμετωπίζουν τις όποιες προκλήσεις
 8. Αυξάνουν την ψυχική και σωματική τους υγεία

Αντιλαμβανόμαστε κατ’ επέκταση, λοιπόν, ότι τα παιδιά που θέτουν υψηλούς ακαδημαϊκούς στόχους, που έχουν αυτοπειθαρχία, που παρακινούν τους εαυτούς τους, που διαχειρίζονται το άγχος τους και οργανώνουν τα καθήκοντά τους, μαθαίνουν περισσότερο, αποφεύγοντας διάφορα θέματα ψυχολογικά και συμπεριφοράς.

Η απόκτηση γνώσης για το πώς να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις, βοηθάει στην ακαδημαϊκή τους εξέλιξη και στη ζωή τους γενικότερα, στο παρόν και στο μέλλον.

Για εμάς τους γονείς, το δύσκολο – αλλά συνάμα και εύκολο – είναι πώς να αποκτήσουμε τη γνώση για να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας αυτές τις πέντε κύριες δεξιότητες που αποτελούν τη βάση της «κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης» στην τάξη.

Τροφή για σκέψη! Καλή συνέχεια…

Εκμάθηση Ξένης Γλώσσας και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso: Γιατί μαθαίνουμε καλύτερα μαζί

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest